porakaivohuolto milloin porakaivo tulee puhdistaa

Porakaivon omistajan tietopankki

Puhtaamman juomaveden puolesta

Me Lamminrannalla haluamme pitää huolta siitä, että suomalaiset saavat laadukasta ja hyvää juomavettä kaivoistaan. Porakaivo kestää hyvin huollettuna eliniän, mutta ilman asianmukaista hoitoa kaivonvesi voi saatua ja muuttua talousvetenä käyttökelvottomaksi. Olemme koonneet porakaivon omistajille oman oppaan, jonka avulla pidät kaivosi kunnossa myös talvella.

Lataa ilmainen porakaivon omistajan opas!

Soita 0400 155 511

Porakaivon omistajan neuvontapuhelin

Meillä Lamminrannalla on yli 60 vuoden kokemus porakaivojen huollosta. Jos sinulla herää kysymyksiä porakaivostasi tai kaivovetesi tilasta, ota rohkeasti yhteyttä. Palvelemme neuvontapuhelimessamme arkisin klo 8.00-16.00.

Oli porakaivoon liittyvä ongelma sitten pieni tai suuri, olemme apunasi.

Asiakkaitamme askarruttavat asiat
Usein kysyttyä

Muut alalla toimijat tekevät porakaivon pesun vesipesulla tai korkeapainehuuhtelulla, jolloin porakaivoon lasketaan letkulla vettä ja annetaan veden tulvia yli. Porakaivosta on hyvin haastava saada vedellä tulvitettua pohjasakka ja lika ylös, pahimmassa tapauksessa kaikki irronnut lika menee kallionrakoihin ja seinämiin.

Puhdistamme porakaivon Lamminrannan ainutlaatuisella kalustolla ja uudenlaisella prosessilla paineilmaa hyödyntäen. Syväkin porakaivo saadaan varmasti hetkellisesti tyhjäksi asti ja puhtaaksi – samalla näemme porakaivon vedentuoton. Asiakas voi tulla viereen katsomaan minkälaista vettä omasta porakaivosta tulee, kun ohjaamme vesisuihkun sivuun. Lamminrannan kalustot on rakennettu ja suunniteltu porakaivojen puhdistamista varten ja prosessi hyvin tarkkaan hiottu – vastaavanlaisia kalustoja ei ole kenelläkään muulla Suomessa eikä maailmalla.

Katso vielä video puhdistuksesta

Porakaivon puhdistuksen yhteydessä näemme porakaivon syvyyden ja vedentuoton.

Kyllä, porakaivo niin kuin mikä tahansa vesijärjestelmä vaatii puhdistusta ja huoltoa. Porakaivon puhdistuksella varmistat, että nautit porakaivosta juuri niin hyvää vettä kuin porakaivon luontainen vesi.

Ei tarvitse päästä viereen. Riittää, kun kaluston saa porakaivon näköyhteyteen noin 10-40 metrin päähän. Homma käy kauempaakin, kun varaudumme, ja etäisyydestä on ilmoitettu meille tilauksen yhteydessä.

Puhdistuskalustomme kelaa putken ja pumpun kalustoon desinfiointilinjaston läpi kelalle.

Kyllä voi, puhdistamme ja huollamme porakaivoja ympäri vuoden. Laitteisto suunniteltu toimimaan aina -15 asteen pakkaseen asti, talvella nopeammat toimitusajat.

Kyllä porakaivo tulee takuulla puhtaaksi. Ainoastaan, jos ongelma johtuu kallionperästä tai kaivon rakenteista, emme pysty takaamaan lopputulosta.

Voit olla varma, että kaivosi on välittömän pesun tarpeessa: karvat ovat merkki kaivoon kuolleista pieneläimistä.

Yllättäen tullut hajuhaitta on merkki, että porakaivo on syytä puhdistaa ja varmistaa, että porakaivoon ei ole päässyt mitään sinne kuulumatonta. Jos porakaivon putken suu ei ole asianmukaisesti suojattu, porakaivoon on pääsy pieneläimillä, pinta- ja sulamisvesillä. Lamminrannan paineilma puhdistuksella porakaivo saadaan varmasti puhtaaksi ja kaikki pohjasakka, lika ja epäpuhtaudet nousemaan ja samalla tarkistamme porakaivon suojauksen.

Desinfioinnilla poistetaan mahdolliset bakteerit. Samalla varmistamme, että myös puhdistusautomme letkut ovat aina putipuhtaina seuraavaa puhdistettavaa kaivoa varten.

Kyllä ja kannattaakin! Emme laskuta vaihtotyöstä puhdistuksen yhteydessä meiltä ostettuihin pumppuihin. Pumput ja tarvikkeet aina kalustomme kyydissä.

Puhdistamme ja huollamme vain porakaivoja, tekniikkamme ei sovellu rengaskaivojen puhdistamiseen.

Usein kysyttyä

Paljonko porakaivon puhdistus maksaa?

Saat kiinteähintaisen tarjouksen juuri sinun tarpeisiisi ja kohteeseesi jättämällä meille yhteydenoton tai soittamalla 0400 155 511. Porakaivon puhdistuksen hinta on kotitalousvähennyksen alaista työnosuutta.

Usein kysyttyä

Paljonko maksaa porakaivopumppu?

Myymme Grundfosin pumppuja avaimet käteen periaatteella asennettuna. Grundfosin pumput ovat markkinoiden kestävimmät ja parhaat. Porakaivopumpun hintaan vaikuttavat käyttötarve ja upotussyvyys.

Porakaivossa vesi tulee ensin painesäiliöön, josta se sitten jatkaa matkaansa vesijohtoverkostoon paineen ajamana. Painesäiliön esipaine tulisi tarkistaa vuoden välein.

Porakaivon asianmukainen suojaus

Porakaivon putken suu tulisi suojata vesitiiviillä suojahatulla. Jos porakaivon putken suu on auki, eikä sitä ole suojattu asianmukaisesti porakaivo on välittömän puhdistuksen tarpeessa.

Painekytkimen tarkastaminen

Painekytkin on sähkölaite, joka olisi hyvä avata, tarkistaa ja voidella parin vuoden välein. Tähän työhön tarvitaan sähköalan ammattilainen eikä sitä missään tapauksessa pidä mennä tekemään itse.

Lataa porakaivon omistajan opas

Suomessa on noin 120 000 porakaivoa. Silti kaikki porakaivon omistajat eivät tiedä,että porakaivoa tulee säännöllisesti huoltaa. Lataa oppaamme ja pidä kaivostasi hyvää huolta ammattilaisten vinkeillä.

Mistä tiedän onko kohteessa porakaivo?

Porakaivon voi selvittää avaamalla kaivon kannen ja kurkistamalla näkyykö huoltokaivossa tai rengaskaivossa muovinen tai rautainen putken suu. Porakaivo voi olla rengaskaivon pohjasta porattu, mutta porakaivossa aina 10-20cm halkaisijaltaan oleva putkensuu.

Katso vielä video aiheesta.

Ostimme kesäpaikan, jossa porakaivo on ollut ainakin viisi vuotta käyttämättömänä. Voiko kaivon vielä pelastaa puhdistamalla vai tarvitseeko porata uusi kaivo?

Kyllä, porakaivon puhdistuksella päästään lähtökohtaisesti porakaivon alkuperäisarvoihin – ja porakaivosta tulee uudenveroinen, kun saadaan pois kaikki pohja, sakka, lika ja epäpuhtaudet.

Tilatessani porakaivon, myyjä sanoi kaivon olevan täysin huoltovapaa. Eikö näin olekaan? 

Ei, kyllä porakaivo tarvitsee säännöllisen puhdistuksen 5-10 vuoden välein, että vesi pysyy hyvänlaatuisena.

Porakaivossa rautaa ja mangaania. Auttaako puhdistus tähän, vai onko suodattimet ainoa vaihtoehto?

Kyllä, porakaivon puhdistuksella on lähtökohtaisesti päästy porakaivon alkuperäisarvoihin. Rauta ja mangaani tyypillisesti kertyy ja lisääntyy vuosien saatossa porakaivon seinämiin, paineilma puhdistuksella porakaivosta saadaan pois kertynyt ja lisääntynyt rauta ja mangaani. Ennen suodattimien hankintaa porakaivo kannattaa ehdottomasti puhdistaa, ottaa vesinäyte ja sen jälkeen suodatin järjestelmän hankinta, jos kohteeseen tarpeen.

Porakaivomme vedentuotto on huono. Voiko kaivon vedentuottoa parantaa puhdistuksella?

Jos porakaivoon kertynyt reilusti pohjasakkaa ja likaa, voi se heikentää vedentuottoa ja siinä tapauksessa puhdistus auttaa ja joskus vika löytyy myös pumppulaitteistosta. Puhdistuksen yhteydessä näemme porakaivon vedentuoton ja saamme vastauksia.

Meillä on betonirengaskaivo, josta porakaivo on porattu. Kaivon päällä on betonikansi. Voiko sinne silti mennä eläimiä?

Kyllä, jyrsijät menevät lyijykynän kokoisesta reijästä läpi ja riski on myös pintavesien pääsyllä kaivoon. Porakaivossa on oltava aina vesitiivis peitehattu porakaivon suulla.

5 vinkkiä porakaivon huoltoon

Mitä porakaivon omistajan on hyvä tietää?

Koska viimeksi tarkastit painesäiliön esipaineen, suojahatun tai painekytkimen? Kaikki porakaivot tarvitsevat puhdistuksen, pumpun kunnon tarkistuksen ja rakenteellista ylläpitoa muutaman vuoden välein. Katso ohjeemme porakaivon säännölliseen huoltoon.

porakaivohuolto milloin porakaivo tulee puhdistaa

Porakaivon takuumiehen vinkit

Opi lisää porakaivon ylläpidosta porakaivon ammattilaisilta.

Asiakkaidemme palautetta