Porakaivomiehen Blogi

Moro!  

Nyt se on vihdoin täällä, Porakaivomiehen oma Blogi.  

Jatkossa jaan teille porakaivon omistajille vinkkejä ja ajatuksia myös tämän Blogin kautta! 

Aloitetaan nyt siitä, että kuka minä olen ja mistä Lamminrannan porakaivojen puhdistus- ja huoltotoiminta sai alkunsa.  

Olen Vaittisen Juha.  

Minun isäni, Raimo Vaittinen, porakaivoalan pioneeri aloitti porakaivojen tekemisen vuonna 1961. Silloin porakaivon tekeminen kesti viikkoja tai jopa kuukausia. Minä pikkupoikana pyörin tietenkin isäni mukana työmailla. Ensin 1960-luvulla porakaivoja tehtiin junttakoneella, vuonna 1971 tekniikka meni hurjasti eteenpäin ja tuli ensimmäiset paineilmalla eli kompressorilla toimivat porauslaitteet. Tämän jälkeen ala mullistui täysin ja porakaivon poraaminen veikin enää yksi tai kaksi päivää.  

Sain tehdä ensimmäisen porakaivoni ihan itse 12-vuotiaana. Sen jälkeen olenkin porannut tuhansia porakaivoja ja myynyt tuhansia porakaivoja. Vuonna 2014 vihdoin laitettiin suunnittelupöydälle idea, että ei enää tehdä uusia porakaivoja vaan aloitetaan Suomen ensimmäisen porakaivojen huoltoliikkeen toiminta.  Idea syntyi täysin asiakkaiden tarpeista ja toiveista, eikä kukaan muu ollut tähän huoltopuoleen täysin keskittynyt.

Porakaivomiehen esittely

Miksi porakaivo kaipaa puhdistusta?

Porakaivojen puhdistaminen on mahdottoman tärkeää, sillä porakaivo niin kuin mikä tahansa vesijärjestelmä vaatii puhdistusta ja huoltoa, sillä porakaivoon kertyy pohjasakkaa, likaa ja epäpuhtauksiaPorakaivoista nousevat pieneläimet ovat meille aivan arki päivää, sillä valtaosa porakaivoista ei ole asianmukaisesti suojattu ja sen “hyvän” betonikannen alla voi olla hiirien pesä tai kokonainen sammakko suku – ja avoinna oleva putken suu on houkutteleva pesäkolo.  Porakaivon puhdistuksella päästään lähtökohtaisesti porakaivon alkuperäisarvoihin ja saadaan porakaivosta juuri niin hyvää vettä kuin porakaivon luontainen vesi. Meillähän on Suomessa maailman vanhinta peruskalliota ja maailman parasta pohjavettä!  

Vuonna 2015 rakennettiin ensimmäinen puhdistuslaitteisto Lamminrannalle. Laitteisto suojattiin myös patentilla ja se on ainutlaatuinen Suomessa ja maailmalla. Lamminrannan puhdistusmenetelmä on ainoastaan Lamminrannan käytössä. Nykyään puhdistuslaitteistoja on jo kolme. Porakaivon puhdistuksia tehdään ympäri Suomen – ympäri vuoden! 

Mielelläni palvelen teitä porakaivon omistajat yli 40 vuoden kokemuksella porakaivoista yhdessä koko Lamminrannan tiimin kanssa. Käänny Suomen parhaan liikkeen puoleen porakaivon huoltoasioissa. 

Puhtaamman veden puolesta,  

Juha Vaittinen 

Porakaivomies  

Porakaivojen huoltoliike Lamminranta 

Viimeisimmät blogipostaukset

Sinua voisi kiinnostaa myös

Seuraa somessa

Ota yhteyttä

Porakaivojen puhdistukset, huollot ja asennukset ympäri Suomen – ympäri vuoden!

Mitä porakaivon omistajan tulee tietää?

Koska viimeksi tarkastit painesäiliön esipaineen tai painekytkimen? Onko porakaivosi suojattu asianmukaisesti?