MIlloin porakaivosi on viimeksi huollettu?

Pääseekö porakaivoosi pintavettä?

Kurkista kaivoon kampanja! Lamminranta haastaa jokaisen porakaivon omistajan kurkistamaan kaivoon ja tarkistamaan porakaivon suojauksen.

Aurinko paistaa, luminen talvi on pian väistymässä ja kevät tekee tuloaan! Talven jälkeen on syytä antaa huomiota porakaivolle.  Lumien sulaminen tarkoittaa veden imeytymistä maaperään ja mahdollisesti sulamisvesien sekoittumista talousveteen. Nyt on siis syytä avata kaivon kansi ja tarkistaa onko porakaivosi putken suu asianmukaisesti suojattu vesitiiviillä peitehatulla. Eihän lumien sulamisvesillä ja pintavedellä ole pääsy porakaivoosi? 

MIlloin porakaivosi on viimeksi huollettu?
Onko porakaivosi putken suulla suojahattu? Vai onko putken suu auki?

Porakaivon putken suulla tulee olla virallinen, vesitiivis ja porakaivon suojaukseen tarkoitettu suojahattu, josta löytyy tarvittavat läpiviennit vesijohtoputkille ja ilmaputkelle ja näiden suut tulee olla asiallisesti kiristetty.

Suojaamalla kaivosi asianmukaisesti, varmistat ettei pintavesillä tai pesäkoloa etsivillä pieneläimillä ole pääsyä porakaivoosi.  Tarkkaile kaivosi veden makua ja väriä, ja jos huomaat muutoksia, on syytä olla yhteydessä ammattitaitoiseen huoltofirmaan. Huomaathan, että myös täysin oikein suojattu porakaivo on hyvä tarkistaa, huoltaa ja puhdistaa säännöllisin väliajoin 5-10 vuoden välein. Milloin porakaivosi on viimeksi huollettu ja puhdistettu? Porakaivo niin kuin mikä tahansa vesijärjestelmä vaatii puhdista ja huoltoa.

On jälleen se aika vuodesta, kun haastamme kaikki porakaivojen omistajat kurkistamaan kaivoon, tarkistamaan porakaivon suojauksen ja varaamaan porakaivon puhdistuksen ja huollon Lamminrannalta!

Porakaivojen puhdistuksien kuumin sesonki on pian käynnistymässä. Tilaathan porakaivon puhdistuksen pikaisesti, niin vielä ehtii ennen kesän ruuhkaa. Kevään ja kesän kalentereita täytetään nyt!

Lamminrannan kalustot on suunniteltu ja rakennettu vain ja ainoastaan porakaivojen puhdistamista varten – kalustot ovat täysin ainutlaatuiset Suomessa ja maailmalla. Porakaivojen puhdistuksia tehdään ympäri Suomen kolmen kaluston voimin. Päivystys apuna 24/7 porakaivoihin liittyvissä ongelmissa ja huoltoautomme saa avuksi nopeastikin, jos vedentulo yllättäen lakkaa.

Puhtaamman juomaveden puolesta,

Lamminrannan tiimi

Viimeisimmät blogipostaukset

Sinua voisi kiinnostaa myös

Seuraa somessa

Ota yhteyttä

Porakaivojen puhdistukset, huollot ja asennukset ympäri Suomen – ympäri vuoden!

Mitä porakaivon omistajan tulee tietää?

Koska viimeksi tarkastit painesäiliön esipaineen tai painekytkimen? Onko porakaivosi suojattu asianmukaisesti?