Porakaivon puhdistus ja pesu, sekä porakaivopumput

Kaivonpuhdistusautomme on ainoa lajissaan ja se on suunniteltu yksinomaan porakaivojen puhdistukseen

Saammeko esitellä, lajissaan uniikki ja ainutlaatuinen; Lamminranta Oy kaivonpuhdistusauto.

Porakaivon puhdistusauto

Kaivonpuhdistusautomme on ainoa lajissaan, ja se on suunniteltu yksinomaan porakaivojen puhdistuksiin. Automme ainutlaatuisuuden Suomessa takaa sille myönnetty hyödyllisyysmalli, suojan numero 11381. 

Yleinen tapa

Yleinen ja vuosia käytössä ollut tapa on puhdistaa porakaivo suurella määrällä vettä. Tässä on ajatuksena kirjaimellisesti pestä porakaivo vedellä ja on huuhdella se puhtaaksi. Tapa toimii yhtä hyvin kuin uima-altaan puhdistaminen laskemalla sinne letkulla uutta vettä. 

Toinen markkinoilla käytössä oleva tapa on puhdistaa porakaivo pora-autolla. Pora-auto on kuitenkin tarkoitettu kaivon poraamiseen, ei sen puhdistamiseen. Pora-autolla puhdistaminen on työlästä ja hidasta. Kummallakin näistä yleisesti käytössä olevilla tavoista on haasteellista saada porakaivosta aidosti puhdas syvästä porakaivosta puhumattakaan.

Yleisin tapa, suurella vesimäärällä suoritettava peseminen poistaa kaivosta irtolian ja roskat mutta vuosien saatossa kaivon rakenteisiin kertynyt lika ei pelkällä vedellä lähde. Pelkällä vedellä ei myöskään saada kaivon pohjalle mahdollisesti päätyneitä eläinten raatoja nostettua ylös ja ulos kaivosta.

Meidän tapamme

Me Lamminrannalla olemme suunnitelleet tähän tarkoitukseen uuden ja puhdistustulokset mullistaneen laitteen. Meidän kone on suunniteltu juuri siitä lähtökohdasta, että kaivosta kuin kaivosta, kuinka syvästä tahansa ja jopa vuosia käyttämättömänä olleesta porakaivosta saadaan ensimmäisellä puhdistuskerralla täysin puhdas ja luotettava lähde kaikelle vedelle mitä ikinä tarvitsetkaan kotona tai kesämökillä. 

Alkutaipale

Rakensimme ensimmäisen prototyypin nykyisen kaltaisesta autosta jo 2000-luvun alussa. Tällä koneella testasimme vuosien aikana teoriaa käytännössä, voisiko suunnitellun kaltainen tapa mullistaa porakaivojen puhdistamisen. Tulokset olivat kannustavia ja suunnittelutyö täydellisen puhdistuslaitteiston saamisesta markkinoille jatkui taustalla. 

Tuumasta toimeen

Vuonna 2014 oli aika ryhtyä tuumasta toimeen. Ajatukset ja kokemukset  annettiin konerakennusalan ammattilaisen työpöydälle ja tehtäväksi tuli luoda ”suomen tai jopa maailman ensimmäinen” kaivonpuhdistusauto. Laite, jolla on vain yksi käyttötarkoitus, laite jonka ainoa tehtävä on tehdä puhtaita porakaivoja.

Ensimmäisen koneen rakentaminen aloitettiin vuoden 2015 alussa ja laite valmistui käyttöön kesällä 2015.

Miten puhdistus tapahtuu

Puhdistuslaitteisto ajetaan porakaivon läheisyyteen. Etäisyydeksi riittää näköyhteys autolta kaivolle jolloin pihanurmi ja istutukset eivät kärsi. Puhdistuksen alussa porakaivo kytketään irti taloverkosta ja putket liitetään koneeseen. Kone kelaa putket ja pumpun pesulinjan läpi siististi lavalle kelan ympärille. Porakaivo puhdistetaan paineilmaa käyttäen jolloin paine irroittaa ja vesi huuhtelee lian pois kaivosta. Paineen avulla saadaan niin sanotusti myös tyhjennettyä kaivo pohjasta asti. Riittävää painetta käyttäen saadaan pinttynytkin lika puhdistettua kaivosta. Koko puhdistustyön ajan kaivoon syötetään desinfiointi ainetta jolla taataan se, että kaivo on taas aidosti puhdas ja turvallinen veden lähde.

Kun puhdistus on tehty lasketaan pumppu ja putket takaisin kaivoon sekä liitetään takaisin taloverkkoon. Puhdistus kestää 3-4 tuntia eikä sen suorittamisesta jää juurikaan jälkiä puutarhaan. Puhdistuksen yhteydessä tarkistetaan myös pumpun ja putkien kunto, sekä tehdään niille mahdolliset huoltotoimet. Puhdistustyön päätteeksi näemme puhtaan veden tuoton.

Puhdistus tehdään aina avaimet käteen periaatteella.

Puhdistuksen jälkeen kone desinfioi itsensä jolloin se on aina puhdas saapuessaan uudelle työmaalle.
 

Porakaivon puhdistuksen hinta

Asiakkaana sinun ei tarvitse olla huolissasi yllätyksistä ja laskun suuruudesta. Täyttämällä oheisen lomakkeen, saat heti kiinteähintaisen tarjouksen porakaivopumpun vaihdosta tai puhdistustyöstä. 

Muista, että saat vähentää 40% työn hinnasta kotitalousvähennyksessä. Laske kotitalousvähennys-laskurilla saamasi hyöty

 

Yhteystiedot
Osoite
Palvelut
Valitse palvelut joista haluat tarjouksen
8 + 12 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.