Kaivonpuhdistusautomme on ainoa lajissaan ja se on suunniteltu yksinomaan porakaivojen puhdistuksiin

Saammeko esitellä, lajissaan uniikki ja ainutlaatuinen; Lamminranta Oy kaivonpuhdistusauto.

Kaivonpuhdistusautomme on ainoa lajissaan ja se on suunniteltu yksinomaan porakaivojen puhdistuksiin. Automme ainutlaatuisuuden Suomessa takaa sille myönnetty hyödyllisyysmalli, suoan numero 11381. 

Yleinen ja vuosia käytössä ollut tapa on puhdistaa porakaivo suurella määrällä vettä. Tässä on ajatuksena kirjaimellisesti pestä porakaivo vedellä ja on huuhdella se puhtaaksi. Tapa toimii yhtä hyvin kuin uima-altaan puhdistaminen laskemalla sinne letkulla uutta vettä. Toinen markkinoilla käytössä oleva tapa on puhdistaa porakaivo poravaunulla. Poravaunu on kuitenkin tarkoitettu kaivon poraamiseen, ei sen puhdistamiseen. Poravaunulla puhdistaminen on työlästä ja hidasta. Kummallakin näistä yleisesti käytössä olevilla tavoista on haasteellista saada porakaivosta aidosti puhdas. Syvästä porakaivosta puhumattakaan.

Yleisin tapa, suurella vesimäärällä suoritettava peseminen poistaa kaivosta irto lian ja roskat mutta vuosien saatossa kaivon rakenteisiin kertynyt lika ei pelkällä vedellä lähde. Pelkällä vedellä ei myöskään saada kaivon pohjalle mahdollisesti päätyneitä eläinten raatoja nostettua ylös ja ulos kaivosta.

Me Lamminrannalla olemme suunnitelleet tähän tarkoitukseen uuden ja puhdistustulokset mullistaneen laitteen. Meidän kone on suunniteltu juuri siitä lähtökohdasta, että kaivosta kuin kaivosta, kuinka syvästä tahansa ja jopa vuosia käyttämättömänä olleesta porakaivosta saadaan ensimmäisellä puhdistuskerralla täysin puhdas ja luotettava lähde kaikelle vedelle mitä ikinä tarvitsetkaan kotona tai kesämökillä.   

Rakensimme ensimmäisen prototyypin nykyisen kaltaisesta autosta jo 2000-luvun alussa. Tällä koneella testasimme vuosien aikana teoriaa käytännössä, voisiko suunnitellun kaltainen tapa mullistaa porakaivojen puhdistamisen. Tulokset olivat kannustavia ja suunnittelutyö täydellisen puhdistuslaitteiston saamisesta markkinoille jatkui taustalla. 

Vuonna 2014 oli aika ryhtyä tuumasta toimeen. Ajatukset ja kokemukset  annettiin konerakennusalan ammattilaisen työpöydälle ja tehtäväksi tuli luoda ”suomen tai jopa maailman ensimmäinen” kaivonpuhdistusvaunu. Laite, jolla on vain yksi käyttötarkoitus, laite jonka ainoa tehtävä on tehdä puhtaita porakaivoja.

Ensimmäisen koneen rakentaminen aloitettiin vuoden 2015 alussa ja laite valmistui käyttöön kesällä 2015.

Toiminta-ajatus lyhyesti

Kone ajetaan kaivon läheisyyteen. Etäisyydeksi riittää näköyhteys autolta kaivolle jolloin pihanurmi ja istutukset eivät kärsi. Puhdistuksen alussa kaivo kytketään irti taloverkosta ja putket liitetään koneeseen. Kone kelaa putket ja pumpun siististi lavalle kelan ympärille. Porakaivo puhdistetaan paineilmaa käyttäen jolloin paine irroittaa ja vesi huuhtelee lian pois kaivosta. Paineen avulla saadaan niin sanotusti myös tyhjennettyä kaivo pohjasta asti. Riittävää painetta käyttäen saadaan pinttynytkin lika puhdistettua kaivosta. Koko puhdistustyön ajan kaivoon syötetään desinfiointi ainetta jolla taataan se, että kaivo on taas aidosti puhdas ja turvallinen veden lähde.

Kun puhdistus on tehty lasketaan pumppu ja putket takaisin kaivoon sekä liitetään takaisin taloverkkoon. Puhdistus kestää 3-4 tuntia eikä sen suorittamisesta jää juurikaan jälkiä puutarhaan. Puhdistuksen yhteydessä tarkistetaan myös pumpun ja putkien kunto sekä tehdään niille mahdolliset huoltotoimet.

Puhdistus tehdään aina avaimet käteen periaatteella.

Puhdistuksen jälkeen kone desinfioi itsensä jolloin se on aina puhdas saapuessaan uudelle työmaalle.

Porakaivon puhdistus - Joensuu - Pohjois - Karjala

Porakaivon puhdistus - Suomi

Kaivon puhdistus

Porakaivojen huoltoliike LAMMINRANTA OY

Myynti

Puh. 050 368 0001
myynti@porakaivohuolto.net

Huolto ja asennukset

Toni Pennanen

Puh. 0400 313 819
toni.pennanen@porakaivohuolto.net

Yhteydenotto

3 + 7 =
Ratkaise laskutoimitus. Esim. 1 + 3 ja vastaa 4.