Kaivonpuhdistusauto

patenttinumero 20155587

Saammeko esitellä, lajissaan uniikki ja ainutlaatuinen; Lamminranta Oy kaivonpuhdistusauto.

Kaivonpuhdistusautomme on ainoa lajissaan ja se on suunniteltu yksinomaan porakaivojen puhdistuksiin. Automme ainutlaatuisuuden Suomessa takaa sille myönnetty patentti, patentin numero on 20155587

 Yleinen tapa tänä päivänä on tehdä kaivonpuhdistukset poravaunulla joka on tarkoitettu kaivon poraamiseen, ei puhdistamiseen. Se on työlästä, vaatii paljon vettä ja syvästä kaivosta on haasteellista saada aidosti puhdas. Me olemme suunnitelleet koneemme siitä lähtökohdasta, että syvästä ja jopa vuosia käyttämättömänä olleesta kaivosta saadaan ensimmäisellä puhdistuskerralla täysin puhdas ja luotettava lähde kaikelle vedelle mitä ikinä tarvitsetkaan kotona tai kesämökillä.  

Rakensimme ensimmäisen kevyen konversion nykyisen kaltaisesta autosta jo 2000-luvun alussa. Tällä  koneella testasimme teoriaa käytännössä, voisiko suunnitellun kaltainen tapa mullistaa porakaivojen puhdistamisen. Tulokset olivat kannustavia ja suunnittelutyö täydellisen puhdistuslaitteiston saamisesta markkinoille jatkui taustalla. 

Noin kaksi vuotta sitten aika oli kypsä. Ajatukset ja kokemukset olivat valmiit siirrettäviksi konerakennus alan ammattilaisen työpöydälle tehtävänään luoda ”suomen tai jopa maailman ensimmäinen” kaivonpuhdistusvaunu. Laite, jonka ainut käyttötarkoitus on porakaivon puhdistaminen.  

Fyysisesti konetta päästiin rakentamaan 2015 vuoden alussa, laite valmistui testikäyttöön kesäksi 2015  ja testien sekä testien perusteella tehtyjen hienosäätöjen jälkeen kone on/oli valmis käyttöön saman vuoden elokuussa. 

Toiminta-ajatus lyhyesti

Kone ajetaan kaivon reunalle, kaivo kytketään irti taloverkosta ja kaivon putket liitetään koneeseen. Kone kelaa putket ja pumpun siististi lavalle kelan ympärille. Kaivo puhdistetaan korkeapaineisella vesihuuhtelulla. Paine irrottaa ja vesi huuhtelee lian pois kaivosta. Riittävän paineen avulla saadaan pinttynytkin lika puhdistettua kaivosta. Yleinen tapa, suurella vesimäärällä peseminen poistaa kaivosta lian ja roskat mutta vuosien saatossa kaivon rakenteisiin kertynyt lika ei pelkällä vedellä lähde. Puhdistuksen jälkeen pumppu ja putket lasketaan takaisin kaivoon sekä liitetään takaisin taloverkkoon. Puhdistus kestää 2-3h eikä sen suorittamisesta jää juurikaan jälkiä puutarhaan. Tässä yhteydessä on helppo tarkistaa myös pumpun kunto sekä suorittaa sille mahdollisesti tarvittavat huoltotyöt. 

Putkien kelaamiselle lavalle estetään putkien likaantuminen yleisen tavan vastaisesti jossa putket vedetään pihanurmelle.  

Porakaivon puhdistus - Joensuu - Pohjois - Karjala

Porakaivon puhdistus - Suomi

Kaivon puhdistus

Porakaivojen huoltoliike LAMMINRANTA OY

Tengantie 120
82600 Tohmajärvi

Myynti

Puh. 050 368 0001
myynti@porakaivohuolto.net

Huolto ja asennukset

Toni Pennanen

Puh. 0400 313 819
toni.pennanen@porakaivohuolto.net

Yhteydenotto